Aboneaza-te la newsletter si afla primul care afla toate noutatile !

Iubirea in 2018

Nu vreau să generalizez sau să acuz pe cineva, dar practic văd și simt asta în fiecare zi când este vorba despre relații. Mă întreb cum pot cei de vârsta mea, chiar și eu, care au crescut cu părinți atât de fain și de uniți între ei, să nu înțeleagă că relațiile nu funcționează dacă nu știi și nu poți să stăpânești suișurile și coborâșurile.
Iubirea nu înseamnă doar fluturași, scântei și curcubee; În ziua de astăzi noi acționăm astfel: dacă celălalt ne supără sau dacă a fost nervos din te mir ce motiv, sau dacă există un pic de disconfort, fugim. Lucru care nu se întâmplă atunci când iubești. Iubirea înseamnă să lupți pentru și cu celălalt chiar dacă el sau ea a avut o zi proastă .

Nu vorbesc despre relațiile bolnave, vorbesc despre cei care pleacă la cel mai mic inconvenient. De când cu lumea virtuală, oamenii cred că iubirea este ca un meniu pe care îl deschizi la restaurant: am mâncat primul fel, nu mi-a plăcut, trec la al doilea. Să fie o blondă cu ochi albaștri, înaltă, cu picioare mai lungi și să zâmbească mai mult.
Hmm… să ai poftă, you idiot!
Trăim într-o lume în care aruncăm conexiuni adevărate pentru a avea conexiuni noi. Și ce să vezi, te vei plictisi și de noutate. Iar când vei realiza că nicio iubire nu este perfectă, va fi prea târziu pentru că vei fi pierdut atât conexiunea adevărată cat și pe cea nouă.
Dacă nu merge, o lași, asta înțeleg. Dar ce nu voi înțelege sunt acei oameni care îți spun că te iubesc ca apoi să închidă o relație zicându-ți că nu sunt interesați de tine. Sau nu-i înțeleg pe cei care pentru a realiza cât de prețioasă ești, trebuie să te piardă sau să te înlocuiască.
De ce se întâmplă aceste lucruri? De ce acționam atât de superficial?

Nu acționăm superficial, acționăm exact așa cum simțim. Problema este alta, însă. Vorbim prea mult și folosim cuvântul iubire cu prea multă ușurință. Este adevărat, poți simți atracție, poți simți afecțiune, poți simți respect pentru o persoană, dar să nu confundăm asta cu iubirea. Pentru că iubirea nu este un sentiment pe care îl întâlnești la colț de stradă, iubirea nu este astăzi sau mâine. Ea este complexă și se construiește în timp. Ba chiar mai mult este atât de complexă, că oricât de mult te-ai strădui, dacă nu există compatibilitate și chimie care să reziste în timp între tine și partenerul tău, s-ar putea să se evaporeze ca într-un număr de magie. Iubirea nu o impui, ea se stabilește între tine și partenerul tău doar atunci când în ochii lui sau ei, tu ești iubibilă/iubibil sau viceversa. Altfel, iubirea nu există; nu o impui, este ca și respectul, este ca și chimia dintre două persoane, ori există ori nu, dar nu spune te iubesc pentru că așa scrie în cărți. Nu creea iluzii nici în tine nici în cealaltă persoană spunându-i că o iubești, dacă nu simți asta cu adevărat. Nu te lua după amicii tăi care declară iubire eternă doamnelor lor, dar care odată ieșiți în oraș au uitat de existența acestora.
Practic, încetați să călcați în picioare iubirea, aclamând-o fără conștientizare. Distrați-vă, fiți veseli, luați-vă în brațe, dansați, beți, faceți tot ceea ce vă trece prin minte însă nu badjociriți iubirea.

signature