Aboneaza-te la newsletter si afla primul care afla toate noutatile !

The Perfect Shoe

  Cum arată pantoful perfect? 

   Care este diferența dintr-un made in Italy și celelalte produse? 

 

https://m.facebook.com/cavallacciocalzature/?locale2=it_IT

Cum se face un pantof?

Să știm este esențial, dintr-un motiv foarte simplu: pantoful este un produs complex, bogat în părți oculte, care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Și acolo sunt adesea, ascunse defectele.

Cum este făcut un pantof?

•Există o parte care îmbracă piciorul
•O căptușeală în interior.
•Între partea superioară a căptușelii și căptușeală ar putea exista un gol suplimentar, pentru impermeabilizare sau izolare.
•Există și un branț care acționează ca un “subcălcâi” uneori acoperit de o “umflătură” suplimentară sub toc.
•În cele din urmă, talpa, care are grijă de contactul cu podeaua.

 

În opinia noastră, dincolo de estetica (care este de asemenea importantă), dincolo de marcă (a cărei reputație este întotdeauna supusă verificării), acesta este terenul real pe care jocul ar trebui jucat; de asemenea, deoarece structura și compoziția materialelor determină alți doi parametri foarte importanți: sănătatea și confortul.” Luciano Cavallaccio, director al Companiei de pantofi hand made, Cavallini, Italia

Pielea

Materialul selectiv care este folosit pentru a înveli pantoful, este pielea reală, în special de origine bovină;

Ceea ce diferențiază un pantof de calitate de unul care nu este de calitate, este faptul că întotdeauna, părțile în contact cu piciorul, sunt realizate din piele tăbăcită vegetal: o prelucrare făcută în Toscana care utilizează, pielea tăbăcită din taninurile de mimă, castan și stejar.

Efectele asupra corpului, în termen de plăcere, extensibilitate și, mai presus de toate, capacitatea de a absorbi transpirația, sunt neprețuite; să nu mai vorbim de relief și de multe ori de vindecare, lucru înțeles de cei care suferă de boli cronice sau tulburări (de la alergii de contact cu Crom, dermatita de contact,hiperhidroză până la neuroma Mortons).

Există piele și piele, deci să spunem “pielea reală” nu este suficient. De exemplu, exista cea nobilă de carne de vită, netedă și prețioasă, iar cea de porc, foarte grasă, poroasă și nu foarte rezistentă. Dar, mai presus de toate, printre carnea de vită, există pieile tăbăcite cu crom și cele tăbăcite vegetal.

Beneficiile tăbăcirii vegetale

Dacă se întâmplă să suferiti de dermatita de contact crom sau aveti o alergie la Crom,  știti deja despre ce vorbim, și ma bucur ca ati găsit acest articol.

Dar, dacă sunteti suficient de norocos pentru a nu suferi de oricare dintre aceste boli și pur și simplu natura v-a dat posibilitatea de a expulza toxinele prin piele, atunci aceste beneficii sunt pentru Dvs:

•Transpirația este absorbită în câteva secunde.
•Piciorul rămâne uscat și se simte ușurat, fără a fi umed și forțat într-un mediu necorespunzător și incomod.
•De asemenea, puteți sta fără șosete. Dermatita, micoza și hipersudația sunt evitate.
•Nu se transmit organismului substanțe nocive chimice, stimulând reacții toxice sau alergice sau chiar iritând pielea.
•Incredibil- pantoful nu miroase.

 

 

Proces de lucru

 

Unii confundă tăbăcirea cu colorarea. Sunt două procese diferite. Tăbăcirea precede orice tip de culoare și servește doar pentru a opri declinul organic al pielii, conferindu-i durabilitate.

Timp de aproximativ un secol, diferitele metode de tăbăcire tradiționale, lungi și laborioase au fost înlocuite de tăbăcirea chimică cromată: rapidă, ieftină, dar din păcate extrem de toxică și poluantă. Și deși această activitate este reglementată într-o manieră mai rigidă și mai severă, prejudiciul este încă considerabil, mai ales dacă prelucrarea se face în afara UE.

Primii care suferă sunt lucrătorii sectorului, apoi urmează mediul înconjurător . Și, în cele din urmă, atinge, cu rezultate mai mult sau mai puțin izbitoare, pielea și sistemul nostru imunitar. Cei care suferă de dermatită de contact cu crom sau cei care au dezvoltat o adevărată alergie la aceeași substanță știu bine acest lucru.

Dimpotrivă, argăsirea lentă, realizată în mod tradițional prin imersie cu taninurile vegetale obținute din scoarțele de mimă, castan și stejar, este mai laborioasă, mai lungă și mai scumpă; dar produce o piele care nu este numai complet hipoalergenică, ci sănătoasă și mai bună pentru toată lumea, pornind de la copii și adulți până la vârstnici.

 

 

Talpa

 

Talpa aparține a două categorii de producție:
-producție naturală, pentru cauciuc și piele;
-producție pentru cauciuc vulcanizat, microporos, microporos “Biolabel” și poliuretan cu densitate dublă.

 

– para  : un cauciuc natural obținut prin coagularea și uscarea ulterioară a latexului produs de așa-numitul “copac de cauciuc”. Originea majoritară provine din plantațiile din Asia de Sud-Est.

 

Este un produs ecologic, natural și 100% reciclabil și are o elasticitate foarte mare. Are rezistență bună la abraziune și apă și este nealterabil în contact cu soluții alcaline, acide și sare; numai benzina și solvenții îl pot ataca și îl pot face vâscos.

 

Este relativ sensibil la temperaturi, întărindu-se la frig și înmuindu-se la temperaturi de peste 40-50 grade; în orice caz, readucerea produsului la temperatura normală, se observă o revenire la starea inițială cu toate caracteristicile sale.

Para este un compromis excelent între natural și randament. De fapt, are multiple avantaje:

Este complet natural și biodegradabil, deci nu prezintă deșeuri critice.
Resturile obținute de la decupat pot fi re-măcinate și recalibrate, pentru a se re-incuba în tălpi noi. Prin urmare, reduce cantitatea de deșeuri la un nivel minim, beneficiind de economii și de protecția mediului.
Procesul de lucru este exclusiv mecanic și are loc fără a folosi aditivi chimici sau coloranți.
NB: Există para și para. Pentru o calitate superioară se folosește numai cea bine vindecată și crepată.

 

-Pielea “bătută” cu care se realizează tălpa- cuoio

Pentru unele modele folosim CUOIO, pentru a păstra naturalețea și ușurința. Pentru a evita alunecarea, atunci când clientul încălță un pantof de acest tip, acesta este nevoit să meargă doar câteva ore pe asfalt. În mod alternativ, dacă pantofii sunt purtați numai pe pardoseli nete (cum ar fi marmură sau ceramică), talpa acestuia se va acoperi cu o  tălpă de cauciuc cu nervuri, care, pe lângă aderență, va opri consumul tălpii din piele.

 

-Microporos

O tehnologie bună este reprezentată de tălpi în E.V.A. (etilen vinil acetat), o spumă sintetică deosebit de flexibilă, elastică și ușoară, cu aderență excelentă la sol și rezistență la apă. Uimitor în ceea ce privește lejeritatea  și durabilitatea.

Unul dintre cei mai buni producători din lume ai acestui tip de tălpi este compania de la Fingiject, care definește propriul microporos XL EXTRALIGHT® microporous.

Calități

Deși este îndoit și apăsat, microporos-ul păstrează memoria formei originale. Talpa făcută din acest material este o talpă care susține bine pasul și poziția, foarte potrivită pentru a fi utilizată și pentru tălpi-platforme care susțin mai bine greutatea sub călcâi.

 

-Microporos Biolabel

În alternativă la cauciucul  natural, para, compania FinProject a oferit posibilitatea de a folosi acest material ușor, bine amortizabil și foarte rezistent, pe bază de amidon de porumb.

Calități

Este o talpă foarte ușoară și respirabilă, adică nu sufocă piciorul.
Dacă este aruncat într-un compost (și nu independent), acesta se degradează în decurs de trei ani în comparație cu zeci de ani, de tălpile tradiționale din cauciuc sintetic.

 

 

-Cauciuc vulcanizat
Este un material termoplastic. Procesul de vulcanizare coace compușii de cauciuc la temperaturi de aproximativ 180-220 ° C.

Calitati
Acesta este un material performant și rezistent (la sfârtecare de exemplu), precum și anti-alunecare. În practică, este ca și cum ai avea în picioare o gheată, pantof care nu te lasă niciodată.

Pantofii sport care au  talpa din cauciuc vulcanizat, sunt mult mai purtabili, iar acest lucru se datorează avantajelor funcționale și a confortului, în special pentru utilizarea acestora în aer liber: au o mai mare rezistență la abraziune, insensibilitate la schimbari de temperatură, constanță a “comportamentului “ în diferite anotimpuri ale anului, dar oferă si mai multă aderență pe teren neuniform.

•Mulți îl numesc Vibram, confundând marca (înregistrată) cu materialul.

 

 

-Burete de poliuretan
Pe unii pantofi sport, se folosește o nouă tehnologie de producție de tălpi complet italienești și mai puțin frecvente, care este din poliuretan (PU) dublă densitate. Acest material garantează un nivel foarte ridicat de abraziune a tălpii, care nu a fost realizat niciodată de alte tehnologii.

 

 

Acest material a fost creat cu ajutorul  directorului Companiei Cavallini Luciano Cavallaccio, companie care se  ocupă cu crearea pantofilor din piele hand-made, made in Italy. https://m.facebook.com/profile.php?id=100002279597126

signature

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *